Jdi na obsah Jdi na menu
 


Realitní makléři ,DOMÁCÍ PRÁCE , ROZNÁŠENÍ LETÁKŮ , BEZPEČNOSTNÍ AGENTURY A DALŠÍ .

Domácí práce  - Někteří "zaměstnavatelé" , kteří nabízí jako přivýdělek takz. domácí práci vydělávají na zoufalství lidí , kteří potřebují každou korunu k přežití . Jsou to vlastně ŠMEJDI . Lidé , kteří pro tyto ŠMEJDY pracují doslova často otročí pro pár stokorun týdně a dělají od rána do noci , aby mohli dalšímu ŠMEJDOVI zaplatit např. drahý podnájem  .Vykořisťovaní otroci takovému zaměstnavateli vydělávají na vyšší životní úroveň , ale sami přežívají na hranici bídy . 

  Malí regionální výrobci ,  živnostníci , menší firmy , bezpečnostní agentury , malé a středně velké stavební firmy a mnoho dalších patří do kategorie firem , které své zaměstnance nejčastěji okrádají , neproplácí přesčasy , svátky , noční směny . Řada firem ( hlavně stavebních )má napojení na regionální politiky a mají přístup k veřejným zakázkám , někteří čerpají dotace od ÚŘADŮ PRÁCE , které často zneužívají ke svému prospěchu . Není žádnou výjimkou , když nějaký "zaměstnavatel" nabízí pracovní místa pouze pro osoby se zdravotním postižením (OZP). Motivace takového zaměstnavatele není v jeho sociálním cítění , ale ve výhodách ve formě dotací a slev na dani . I na postižených a zdravotně znevýhodněných občanech umějí někteří "zaměstnavatelé " celkem slušně vydělat a to z peněz daňových poplatníků . 

 

Zaměstnanci těchto firem dostávají často pracovní dohody , smlouvy  na minimální mzdu s příslibem vyplacení zbytku výdělku "bokem" což přináší častá zklamání , když jim vyčůraný zaměstnavatel místo doplatku předá výpověďa sám si odjede na dovolenou do "teplých krajů "za peníze o které okradl zaměstnance , kteří na takového zaměstnavatele dřou .

Realitní makléři a exekutoři tvoří po "šmejdech" samostatnou skupinu , která se pohybuje na hraně (někteří i za hranou) etických norem (často i zákona)  . Realitní makléři a exekutoři vydělají téměř vždy . Šmejdi musí využít řadu nekalých a lživých praktik , protože se zabývají prodejem předraženého zboží a mnohdy se podobají realitním makléřům , kteří manipulují s potencionálními klienty a využívají praktiky založené na manipulativních lžích . Lidé v mnohém napodobují svět zvířat kde existují predátoři , mrchožrouti , paraziti a další.  Je to takový kapitalisticko-ekonomický "potravní" , parazitický řetězec . Jde hlavně o naplnění úsloví "Vlk se nažral a koza zůstala celá" . 

Mezi realitními makléři mnohdy pracují "rekrutovaní" šmejdi , kteří se neštítí nekalých praktik a jsou naprogramováni na maximální zisk . Někdo by se měl zabývat otázkou co je vlastně pro realitního makléře , exekutora atd . přiměřený zisk (příjem) . Běžný dělník , ale i učitel , zdravotník jde např. ráno v 6:00 hod do práce vrací se domů pozdě odpoledne nebo podvečer , v práci se nadře a jako odměnou je mu plat , který mnohdy nedosáhne ani 20 000 kč . Realitní makléř si přispí a za jeden jediný prodej bytu v exekuci vyinkasuje i několik desítek tisíc od člověka , který si byt koupil na hypotéku a bude ho splácet i několik desítek let a pokud přijde o práci a nebude schopen splácet hypotéku tak mu bude byt zabaven a znovu prodán jinému zájemci , který se opět zadluží a tak může při troše štěstí jeden byt vydělat realitním makléřům a exekutorům i opakovaně . Je to spravedlivé a přiměřené ? Aby člověk , který vykonává těžkou manuální práci živil vyžírky , kteří vymýšlí nové lsti jak vydělat na lidech , kteří žijí od výplaty k výplatě ?